Mild tomatsuppe med røget makrel

Bedømmelse

(4 vurderinger)

15 min

Makrellen giver tomatsuppen en dejlig røget smag og sammen med ristet rugbrød smager suppen skønt.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • 1 dl fintklippet purløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød i aflange stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Del makrellen i mindre stykker. Kom suppen i en tykbundet gryde, og bring den i kog under omrøring. Tilsæt makrel, vand, kartofler, forårsløg og bladselleri og kog suppen ved jævn varme ca. 2 min. - stadig under omrøring. Smag evt. suppen til med salt og peber.

Ved serveringen

Anret suppen i varme skåle og pynt med purløg og chilipeber. Server ristet rugbrød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: