Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt

Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt

60+ min
Fryseegnet
Lækker cremet tomatsuppe med knald på både farve og smag - med tre slags tomat, kylling og grillet peberfrugt.

Sådan gør du

Grillede peberfrugter
  • Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø.
  • Læg de kvarte peberfrugter med skindet opad på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen til skindet er sort.
  • Tag dem ud, læg et stykke alufolie og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af dem og skær dem i mindre stykker.
Tomatsuppe
  • Lad olien blive godt varm i en gryde. Svits løg og røget paprika i ca. 1 min.
  • Tilsæt halvdelen af de grillede peberfrugter, flåede tomater, soltørrede tomater, bouillon, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Blend tomatsuppen med en stavblender til den er jævn. Tilsæt rå kyllingestykker og kog i ca. 5 min.
  • Rør fraiche sammen med mel til en glat jævning og rør det i suppen.
  • Bring suppen i kog, tilsæt resten af de grillede peberfrugter, rødløg og cherrytomater og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Server tomatsuppen med groft brød til.
Grill
  • Ca. 10 min - grill.
Energiindhold for hele retten:

7963 kJ / 1903 kcal

Næringsindhold pr. 100g

244 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 33,9 % 4,9 g
Kulhydrat: 42,1 % 6,1 g
Fedt: 24 % 1,6 g
Mere inspiration

Har du lyst til lidt knas i suppen, kan du nemt lave brødet til croutoner.

Croutoner
15 min
Croutoner
(2)

Ingredienser

Grillede peberfrugter
4 Røde peberfrugter (ca. 450 g)
1 spsk Rapsolie
5 Små knuste fed hvidløg
2 Grofthakkede rødløg (ca. 150 g)
1 tsk Røget paprika pulver
2 dåser Flåede tomater (ca. 800 g)
50 g Grofthakkede soltørrede tomater
6 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Kyllingeinderfileter - skåret i små mundrette stykker
2 dl Fraiche
2 spsk Hvedemel
2 Rødløg - skåret i tynde både (ca. 100 g)
200 g Cherrytomater i kvarte
Tilbehør
4 skiver Grovbrød (ca. 240 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk