Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Lækker cremet tomatsuppe med knald på både farve og smag - med tre slags tomat, kylling og grillet peberfrugt.

Ingredienser

Antal portioner

Grillede peberfrugter

  • 4 røde peberfrugter (ca. 450 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 5 små knuste fed hvidløg
  • 2 grofthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk røget paprika pulver
  • 2 dåser flåede tomater (ca. 800 g)
  • 50 g grofthakkede soltørrede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 skiver grovbrød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Grillede peberfrugter

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø. Læg de kvarte peberfrugter med skindet opad på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen til skindet er sort. Tag dem ud, læg et stykke alufolie og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af dem og skær dem i mindre stykker.

Tomatsuppe

Lad olien blive godt varm i en gryde. Svits løg og røget paprika i ca. 1 min. Tilsæt halvdelen af de grillede peberfrugter, flåede tomater, soltørrede tomater, bouillon, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Blend tomatsuppen med en stavblender til den er jævn. Tilsæt kylling og kog i ca. 5 min. Rør fraiche sammen med mel til en glat jævning og rør det i suppen. Bring suppen i kog, tilsæt resten af de grillede peberfrugter, rødløg og cherrytomater og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Server tomatsuppen med groft brød til.

Grill

Ca. 10 min - grill.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: