Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt

Lækker cremet tomatsuppe med knald på både farve og smag - med tre slags tomat, kylling og grillet peberfrugt.

Ingredienser

Grillede peberfrugter

4 Røde peberfrugter (ca. 450 g)
1 spsk Rapsolie
5 Små knuste fed hvidløg
2 Grofthakkede rødløg (ca. 150 g)
1 tsk Røget paprika pulver
2 dåser Flåede tomater (ca. 800 g)
50 g Grofthakkede soltørrede tomater
6 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Kyllingeinderfileter - skåret i små mundrette stykker
2 dl Fraiche
2 spsk Hvedemel
2 Rødløg - skåret i tynde både (ca. 100 g)
200 g Cherrytomater i kvarte

Tilbehør

4 skiver Grovbrød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Grillede peberfrugter

  • Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø.
  • Læg de kvarte peberfrugter med skindet opad på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen til skindet er sort i ca. 10 minutter.
  • Tag dem ud, læg et stykke alufolie og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af dem og skær dem i mindre stykker.

Tomatsuppe

  • Lad olien blive godt varm i en gryde. Svits løg og røget paprika i ca. 1 min.
  • Tilsæt halvdelen af de grillede peberfrugter, flåede tomater, soltørrede tomater, bouillon, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Blend tomatsuppen med en stavblender til den er jævn. Tilsæt rå kyllingestykker og kog i ca. 5 min.
  • Rør fraiche sammen med mel til en glat jævning og rør det i suppen.
  • Bring suppen i kog, tilsæt resten af de grillede peberfrugter, rødløg og cherrytomater og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Server tomatsuppen med groft brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7874 kJ / 1882 kcal

Næringsindhold pr. 100g

242 kJ / 58 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 34,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 42,7 % 6,1 g
Fedt: 23,1 % 1,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-kylling-og-grillet-peberfrugt/