Tomatsuppe med ostetoast

20 min
Tomatsuppe med ostetoast

Nem og hurtig tomatsuppe. Hertil serverer vi en saftig og sprød ostetoast. Der indgår en ret speciel ingrediens i toasten, nemlig banan - den giver god fylde og saftighed.

Ingredienser

Ostetoast

8 skiver Stegt bacon (ca. g)
2 Bananer i skiver (ca. 250 g)
¾ tsk Groft salt
8 skiver Groft sandwichbrød (ca. 350 g)
140 g Revet mozzarellaost
250 g Modne tomater i skiver

Fyld til suppen

1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 liter Tomatsuppe
1 Rød chilipeber i tynde ringe

Sådan gør du

Ostetoast

  • Hak den stegte bacon i små stykker. Drys bananerne med salt. Fordel på 4 af brødskiverne: bananer, ost, tomater og hakket bacon. Læg de sidste 4 brødskiver ovenpå. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist de 4 ostetoasts, 2 ad gangen, i ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.

Fyld til suppen

  • Bland peberfrugt og forårsløg.
  • Varm imens tomatsuppen under omrøring. Fordel grøntsagerne i 4 dybe tallerkener, hæld suppen over og pynt med chilipeber. Server sammen med de lune ostetoasts.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9812 kJ / 2345 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 19,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 50,4 % 12,7 g
Fedt: 30,1 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-ostetoast/