Mini éclairs
Små mini éclairs med citroncreme er lækre og plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves helt færdige i god tid og fryses.
Ingredienser
Dej
|
3 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
75 g
Smør
|
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|
3
Store æg
|
Citroncreme
|
300 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
Pynt
|
Sigtet flormelis
|
|---|
Sådan gør du
Dej
Citroncreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Citroncremen kan erstattes af en romcreme: Rør 175 g kvark sammen med 3 spsk flormelis, 25 g hasselnøddeflager og 1 spsk rom. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i kvarkblandingen.
Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
997 kJ / 238 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 4,1 g |
| Fedt: | 17,8 g |
| Kulhydrat: | 15,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.