Mini pavlova

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Mini pavlova

Forkæl dine gæster med elegante mini pavlovaer med vaniljeskum, passionscreme og friske appelsinfileter – en frisk og smagfuld dessert til fx nytårsaften eller andre festlige anledninger. En skøn kombination af sprød marengsbund, cremet fyld og et syrligt twist fra passionsfrugt og appelsin. Både marengsbunde og passionscreme kan tilberedes dagen før.

Martin Wiese Lyngholm
Martin Wiese Lyngholm Content Creator
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Passionscreme

1½ blad Husblas
4 Passionsfrugter
2½ dl Piskefløde
100 g Sukker
2 spsk Citronsaft

Pavlova

150 g Æggehvide
300 g Sukker

Servering

2 Appelsiner
2½ dl Piskefløde
2 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

Passionscreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Del passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en si. Pres saften fra kødet og gem ca. ½ dl.
  • Varm fløde og sukker i en gryde og lad det småkoge i 3-4 min.
  • Tag gryden af varmen og kom passionsfrugt- og citronsaften i. Smag til og tilsæt evt. lidt mere citronssaft.
  • Vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme fløde. Stil den på køl i mindst 3 timer og evt. til dagen efter.

Pavlova

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt efter lidt - og pisk i 5-10 min. til marengsblandingen bliver sej og sukkeret er helt opløst.
  • Læg papir på en bageplade og lav 10 marengsbunde med 2 spiseskeer. Lav en lille fordybning i hver bund, så der er plads til fyldet og sæt bagepladen i ovnen.
  • Bag marengsbundene i ca. 1½ time ved 100° - varmluft. Sluk ovnen og lad bundene stå i ovnen i ca. 1 time ved eftervarmen. Lad dem køle af på en bagerist.

Servering

  • Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinfileter ud af dem.
  • Pisk fløden og vaniljesukker til en let skum.
  • Fordel vaniljeskum, passionscreme og appelsinfileter i marengsbundene. Server straks.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Hvis ikke du er til passionsfrugt, kan cremen laves med appelsin- og/eller citronsaft.

Næringsindhold

Energiindhold:

15521 kJ / 3710 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 14,6 g
Protein: 32,8 g
Fedt: 181,4 g
Kulhydrat: 485,4 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mini-pavlovaer/