Mørbrad i fad med kartoffelbund

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Mørbrad i fad med kartoffelbund

Mørbrad i fad, kan laves på mange måder. Her har vi lavet en variation hvor kartoflerne kommer med i fadet ind i ovnen.

Ingredienser

800 g Skrællede melede kartofler i skiver
¾ dl Vand
3 spsk Hakket frisk timian
1 tsk Groft salt
1 Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
25 g Smør
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Porrer i tynde ringe (ca. 500 g)
2 Løg i tynde både (ca. 200 g)
2 Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
1 Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 2 spsk)
¾ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde

Pynt

Finthakket porretop

Sådan gør du

Kartofler

  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm).
  • Hæld vand ved og drys med timian og salt.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn

Mørbrad

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.
  • Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Vend chilipeber og salt i.
  • Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver.
  • Hæld madlavningsfløden over og bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°- traditionel oven.
  • Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7650 kJ / 1828 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,9 % 5 g
Kulhydrat: 44,5 % 7,7 g
Fedt: 26,6 % 2,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-fad-med-kartoffelbund/