Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat
30 min
•
Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Arla Karolines Køkken®. Nyd en lækker mørbradgryde med champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og mangosalat.
Ingredienser
Mørbradgryde
1
Afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
400 g
Rensede champignoner - hele og halve
|
|
1
Stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
|
|
125 g
Kalkunbacon i tern
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
Perlespelt
320 g
Perlespelt (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Mangosalat
200 g
Fintstrimlet romainesalat
|
|
---|---|
1
Moden mangofrugt i tern (ca. 250 g)
|
|
200 g
Cherrytomater i halve
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1
Limefrugt
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
---|
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Mørbradgryde
Perlespelt
Mangosalat
Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan bruge madlavningsfløde 8% eller 18% i stedet for piskefløde i mørbradgryden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11380 kJ / 2720 kcal
Næringsindhold pr. 100g
383 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 23,7 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 47,9 % | 10,8 g |
Fedt: | 28,4 % | 2,9 g |
Relateret video
Sådan skærer man en mango.