30 min

Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Karolines Køkken. Nyd en lækker mørbradgryde med champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og mangosalat.

Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

Sådan gør du

Mørbradgryde
  • Skær mørbraden i små bøffer og lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde.
  • Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme.
  • Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Perlespelt
  • Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 10 min.
Mangosalat
  • Læg imens romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten.
  • Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.
  • Kom fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat.
Velbekomme!
Tips

Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan bruge madlavningsfløde 8% eller 18% i stedet for piskefløde i mørbradgryden.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 12520 kJ / 2992 kcal
Fiber: 49 g
Protein: 22 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 28 %