Mos af flækærter kan også spises kold. Brug den fx som dip til grøntsagsstave eller som spread i en sandwich. I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost. Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis du synes den mangler syre. Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.
Mos af flækærter smager dejligt til fx stegt medisterpølse eller brune løg med eller uden bacon a la brændende kærlighed. I det hele taget kan du bruge mos af flækærter til de retter, hvor du ellers serverer kartoffelmos. Mosen smager også dejligt i en bowl som det lune indslag.
3804 kJ / 909 kcal
324 kJ / 77 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 29,5 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 67,4 % | 12,8 g |
Fedt: | 3,1 % | 0,3 g |
Her har du klassikeren med flækærter.