Mos af flækærter

Mos af flækærter

1 timer Tilbehør

Mos af flækærter er et dejligt alternativ til lun kartoffelmos. Du kan også servere mosen kold i stedet for fx hummus. Flækærter fortjener en renæssance, da vi mest kender dem fra den lidt gammeldags (men skønne) ret gule ærter. Sundhedsstyrelsen anbefaler i kostrådene "Godt for sundhed og klima" at vi spiser flere bælgfrugter. Og her kan flækærterne også være med. Mos af flækærter tager lidt tid at lave, da ærterne skal koge i ca. 45 minutter. Men de passer jo sig selv imens, og ærterne skal ikke stilles i blød, før de kan koges.

Mere inspiration

Her har du klassikeren med flækærter.

Velbekomme!
Tips

Mos af flækærter kan også spises kold. Brug den fx som dip til grøntsagsstave eller som spread i en sandwich. I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost. Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis du synes den mangler syre. Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.

Serveringsforslag

Mos af flækærter smager dejligt til fx stegt medisterpølse eller brune løg med eller uden bacon a la brændende kærlighed. I det hele taget kan du bruge mos af flækærter til de retter, hvor du ellers serverer kartoffelmos. Mosen smager også dejligt i en bowl som det lune indslag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5465 kJ / 1306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,5 % 7 g
Kulhydrat: 56,1 % 15,4 g
Fedt: 18,4 % 2,3 g

Ingredienser