Mos af flækærter
Mos af flækærter er et dejligt alternativ til lun kartoffelmos. Du kan også servere mosen kold i stedet for fx hummus. Flækærter fortjener en renæssance, da vi mest kender dem fra den lidt gammeldags (men skønne) ret gule ærter. Sundhedsstyrelsen anbefaler i kostrådene "Godt for sundhed og klima" at vi spiser flere bælgfrugter. Og her kan flækærterne også være med. Mos af flækærter tager lidt tid at lave, da ærterne skal koge i ca. 45 minutter. Men de passer jo sig selv imens, og ærterne skal ikke stilles i blød, før de kan koges.
Ingredienser
Mos af flækærter
300 g
Gule flækærter
|
|
---|---|
6 dl
Vand
|
|
8 stilke
Bredbladet persille
|
|
2
Laurbærblade
|
|
15
Sorte peberkorn
|
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
1½ dl
Hakket bredbladet persille
|
Sådan gør du
Mos af flækærter
Mos af flækærter kan også spises kold. Brug den fx som dip til grøntsagsstave eller som spread i en sandwich. I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost. Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis du synes den mangler syre. Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.
Mos af flækærter smager dejligt til fx stegt medisterpølse eller brune løg med eller uden bacon a la brændende kærlighed. I det hele taget kan du bruge mos af flækærter til de retter, hvor du ellers serverer kartoffelmos. Mosen smager også dejligt i en bowl som det lune indslag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4809 kJ / 1149 kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 26,3 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 55,8 % | 13,5 g |
Fedt: | 17,9 % | 2 g |