Mos af flækærter

Mos af flækærter

1 timer Tilbehør
Mos af flækærter er et dejligt alternativ til lun kartoffelmos. Du kan også servere mosen kold i stedet for fx hummus. Flækærter fortjener en renæssance, da vi mest kender dem fra den lidt gammeldags (men skønne) ret gule ærter. Sundhedsstyrelsen anbefaler i kostrådene "Godt for sundhed og klima" at vi spiser flere bælgfrugter. Og her kan flækærterne også være med. Mos af flækærter tager lidt tid at lave, da ærterne skal koge i ca. 45 minutter. Men de passer jo sig selv imens, og ærterne skal ikke stilles i blød, før de kan koges.
Mere inspiration

Her har du klassikeren med flækærter.

Gule ærter
60+ min
Gule ærter
(0)
Velbekomme!
Tips

Mos af flækærter kan også spises kold. Brug den fx som dip til grøntsagsstave eller som spread i en sandwich. I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost. Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis du synes den mangler syre. Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.

Serveringsforslag

Mos af flækærter smager dejligt til fx stegt medisterpølse eller brune løg med eller uden bacon a la brændende kærlighed. I det hele taget kan du bruge mos af flækærter til de retter, hvor du ellers serverer kartoffelmos. Mosen smager også dejligt i en bowl som det lune indslag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5465 kJ / 1306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,5 % 7 g
Kulhydrat: 56,1 % 15,4 g
Fedt: 18,4 % 2,3 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise