Mozzarella sticks

Mozzarella sticks

30 min
Cheesesticks eller mozzarella sticks er fastfood eller street food, når det er rigtig fedt eller fedtet... I denne opskrift bliver mozarella sticks serveret i en ny udgave med mere smag. Osten er blandet med løg, persille, hvidløg og citron, inden den bliver rullet i filodej. Det giver en dejlig frisk smag, som klæder de sprøde mozarella sticks virkelig godt. Server evt. chimichurri til - se link nederst i opskriften.
https://www.arla.dk/opskrifter/mozzarella-sticks/

Sådan gør du

  • Blend rasp med salt og halvdelen af persillen.
  • Vend resten af persillen sammen med ost, rødløg, citronskal og hvidløg.
  • Læg fyldet på filodejpladerne og rul dem stramt sammen (se tip under opskriften).
  • Vend filopakkerne i først æg og så i persille-raspen. Varm olien op til 170° og fritér 4 af rullerne i ca. 3 min. - eller til de er gyldenbrune. Gentag med resten.
  • Drys med flagesalt og server straks, fx med chimichurri.

Sådan folder du dine mozzarella sticks: Pak filodejen ud og klip den evt. til så du har 12 stykker af ca. 10x10 cm. Læg dem under et fugtigt viskestykke. Tag ét ark ud ad gangen og placer den med den ene spids vendt mod dig selv. Kom ca. 3 spsk fyld på dejen og fold spidsen mod dig selv ind over fyldet. Stram dejen til om fyldet og rul et par gange. Fold siderne ind og rul igen. Pensl med siderne med æg så det fungerer som "lim". Rul mozzarella sticken færdig og fortsæt med resten.

Energiindhold for hele retten:

11613 kJ / 2776 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1197 kJ / 286 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,5 % 9,5 g
Kulhydrat: 45,1 % 31,8 g
Fedt: 41,4 % 13,4 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på chimichurri - smager fantastisk til mozarella sticks.

Chimichurri
15 min
Chimichurri
(1)

Ingredienser

1 dl Rasp
½ tsk Groft salt
2 dl Finthakket persille
150 g Mozzarellaost i tern
1 Finthakket rødløg
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
2 Finthakkede fed hvidløg
12 plader Filodej af ca. 10x10 cm
2 Sammenpiskede æg
½ liter Rapsolie - fritering
Flagesalt