Muslinger og spaghetti i ostesauce

Muslinger og spaghetti i ostesauce

45 min
Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.

Sådan gør du

  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring bouillon og persillestilke i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn til kraftig varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fjern perstillestilkene og smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.
  • Kom kogelagen (ca. 2½ dl) tilbage i den rengjorte muslingegryde sammen med ostesauce, selleri, løg, citronskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt de kogte muslinger (med skal), persille og kapers. Bring atter saucen i kog og smag til. Server muslingesaucen sammen med nykogt spaghetti.
Mere inspiration

Er du bare vild med muslinger - så må du bare prøve moules frites!

Moules frites
60+ min
Moules frites
(6)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9144 kJ / 2185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,9 % 4,9 g
Kulhydrat: 58 % 13 g
Fedt: 20,1 % 2,1 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Friske blåmuslinger i skal
1½ kg
Grøntsagsbouillon
1 dl
Fra bredbladet persille
5 stilke
4 dl
Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
½
Rødløg i tynde både (ca. 300 g)
5
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Hele blade af bredbladet persille (ca. 35 g)
5 dl
Kapers
4 spsk
Tilbehør
Tørret spaghetti - koges
300 g