Muslinger og spaghetti i ostesauce

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg friske blåmuslinger i skal
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 5 stilke fra bredbladet persille
  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce Mild ost Pastasauce
  • ½ knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
  • 5 rødløg i tynde både (ca. 300 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 dl hele blade af bredbladet persille (ca. 35 g)
  • 4 spsk kapers

Tilbehør

  • 300 g tørret spaghetti - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring bouillon og persillestilke i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn til kraftig varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fjern perstillestilkene og smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.

Kom kogelagen (ca. 2½ dl) tilbage i den rengjorte muslingegryde sammen med ostesauce, selleri, løg, citronskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt de kogte muslinger (med skal), persille og kapers. Bring atter saucen i kog og smag til. Server muslingesaucen sammen med nykogt spaghetti.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 19 %

Print

Kilde: