Nøddekurve med creme

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Nøddekurve med creme

Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.

Ingredienser

Marinerede jordbær

150 g Friske jordbær i kvarte
2 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker

Nøddekurve

1½ dl Fintmalende hasselnøddekerner (ca. 75 g)
50 g Smør
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Piskefløde
½ spsk Hvedemel

Creme

1¼ dl Creme fraiche 38%

Pynt

Skovsyre

Sådan gør du

Marinerede jordbær

  • Fordel jordbærstykkerne i et fad. Dryp med citronsaft og drys med sukker.
  • Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Nøddekurve

  • Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader.
  • Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde.
  • Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af.
  • Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel.
  • Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min.
  • Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter). Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af.
  • Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.

Creme

  • Pisk creme fraiche og 1½ spsk lage fra jordbærrene godt sammen og smag til.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

  • Anret jordbærstykkerne i nøddekurvene og fordel cremen derover.
  • Pynt med skovsyre og server straks.

Du kan bruge en jordbærfløde i stedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6732 kJ / 1609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1380 kJ / 330 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,9 % 3,2 g
Kulhydrat: 23,8 % 19,3 g
Fedt: 72,3 % 26,9 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve-med-creme/