Nøddekurve med creme

Nøddekurve med creme

60+ min
Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve-med-creme/

Sådan gør du

Marinerede jordbær
  • Fordel jordbærstykkerne i et fad. Dryp med citronsaft og drys med sukker.
  • Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Nøddekurve
  • Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader.
  • Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde.
  • Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af.
  • Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel.
  • Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min.
  • Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter). Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af.
  • Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.
Creme
  • Pisk creme fraiche og 1½ spsk lage fra jordbærrene godt sammen og smag til.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Anret jordbærstykkerne i nøddekurvene og fordel cremen derover.
  • Pynt med skovsyre og server straks.

Du kan bruge en jordbærfløde istedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Energiindhold for hele retten:

6728 kJ / 1608 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1379 kJ / 330 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,9 % 3,2 g
Kulhydrat: 23,8 % 19,3 g
Fedt: 72,3 % 26,9 g
Mere inspiration

Prøv også dette lækkeri med jordbær og creme

Jordbærlagkage
60+ min
Jordbærlagkage
(23)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Marinerede jordbær
150 g Friske jordbær i kvarte
2 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker
Nøddekurve
1½ dl Fintmalende hasselnøddekerner (ca. 75 g)
50 g Smør
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Piskefløde
½ spsk Hvedemel
Creme
1¼ dl Creme fraiche 38%
Pynt
Skovsyre