Nordisk paella med blåmuslinger

45 min
Nordisk paella med blåmuslinger

En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.

Ingredienser

3 dl Perlebyg (ca. 3 dl)
1 tsk Rapsolie
1 Porre i ringe (ca. 100 g)
2 Løg i tynde både (ca. 150 g)
1 Stort finthakket fed hvidløg
2 dl Øl, fx pilsner - eller ikke for sød cider
½ liter Grøntsagsbouillon
½ tsk Groft salt
1 kg Friske blåmuslinger i skal
1 tsk Rapsolie
4 Gulerødder i tern (ca. 250 g)
1 spsk Finthakket frisk timian
½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Grofthakket frisk dild
½ dl Fintklippet purløg

Sådan gør du

  • Skyl perlebyggen grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Lad olien blive varm i en gryde. Svits porre, løg og halvdelen af hvidløget i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom øl i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  • Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, timian og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tilsæt fløde, salt og peber.
  • Vend, ved serveringen, forsigtigt muslinger med lage i perlebyggen. Tilsæt dild og purløg. Smag retten til og server straks.
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/nordisk-paella-med-blamuslinger/