Nordisk paella med blåmuslinger

Nordisk paella med blåmuslinger

45 min
En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.

Sådan gør du

  • Skyl perlebyggen grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Lad olien blive varm i en gryde. Svits porre, løg og halvdelen af hvidløget i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom øl i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  • Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, timian og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tilsæt fløde, salt og peber.
  • Vend, ved serveringen, forsigtigt muslinger med lage i perlebyggen. Tilsæt dild og purløg. Smag retten til og server straks.
Energiindhold for hele retten:

9007 kJ / 2153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 28,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 46,6 % 10,6 g
Fedt: 25,1 % 2,6 g
Mere inspiration

Hvad med at prøve en bygotto med hytteost - det er også nordiske råvarer!

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

240 g Perlebyg (ca. 3 dl)
1 tsk Rapsolie
1 Porre i ringe (ca. 100 g)
2 Zittauerløg i tynde både (ca. 150 g)
1 Stort finthakket fed hvidløg
2 dl Øl, fx pilsner - eller ikke for sød cider
½ liter Grøntsagsbouillon
½ tsk Groft salt
1 kg Friske blåmuslinger i skal
1 tsk Rapsolie
4 Gulerødder i tern (ca. 250 g)
1 spsk Finthakket frisk timian
½ dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Grofthakket frisk dild
½ dl Fintklippet purløg