Nordisk paella med blåmuslinger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 240 g perlebyg (ca. 3 dl)
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 porre i ringe (ca. 100 g)
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 2 dl øl, fx pilsner - eller ikke for sød cider
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • ½ dl grofthakkede friske dildkviste
  • ½ dl fintklippet purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlebyggen grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Lad olien blive varm i en gryde. Svits porre, løg og halvdelen af hvidløget i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom øl i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, timian og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tilsæt fløde, salt og peber.

Vend, ved serveringen, forsigtigt muslinger med lage i perlebyggen. Tilsæt dild og purløg. Smag retten til og server straks.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Vin match

Krydderurterne har indflydelse på vinvalget, som her kunne være en god Grüner veltliner fra Østrig. 

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag