Nye grøntsager med stegt fisk

30 min
Nye grøntsager med stegt fisk

Masser af nye grøntsager vendt med en krydret "smørklat" og serveret med et stykke stegt fisk.....det gør vist de fleste glade.

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
700 g Skrubbede små kartofler
6 Gulerødder i grove bidder - gerne med top
200 g Flækkede slikærter
1 dl Hakkede friske krydderurter, fx dild eller persille
75 g Hvidløgssmør
400 g Filet af havørreder eller laks uden skind og ben
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i 10-15 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 4 min. Skru op til kraftig varme, tag låget af gryden og lad ærterne koge med i ca. 1 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem med krydderurter og 50 g af fedtstoffet. Kom grøntsagerne i en skål.
  • Del imens ørredfileten i 4 stykker. Læg fiskestykkerne i en varm pande og steg dem ca. 1 min. på hver side. Lad fisken hvile i panden i ca. 2 min. Drys med salt og peber og fordel resten af fedtstoffet på fisken. Server sammen med grøntsager og brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9126 kJ / 2181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,8 % 4 g
Kulhydrat: 48,1 % 8,5 g
Fedt: 29,1 % 2,4 g
Relateret video Lakse test

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

https://www.arla.dk/opskrifter/nye-gronsager-med-stegt-fisk/