Nye grøntsager med stegt fisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Masser af nye grøntsager vendt med en krydret "smørklat" og serveret med et stykke stegt fisk.....det gør vist de fleste glade.

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 700 g skrubbede små kartofler
  • 6 gulerødder i grove bidder - gerne med top
  • 200 g flækkede slikærter
  • 1 dl hakkede friske krydderurter, fx dild eller persille
  • 75 g Arla Kærgården® Italienske urter
  • 400 g filet af havørreder eller laks uden skind og ben
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i 10-15 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 4 min. Skru op til kraftig varme, tag låget af gryden og lad ærterne koge med i ca. 1 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem med krydderurter og 50 g af fedtstoffet. Kom grøntsagerne i en skål.

Del imens ørredfileten i 4 stykker. Læg fiskestykkerne i en varm pande og steg dem ca. 1 min. på hver side. Lad fisken hvile i panden i ca. 2 min. Drys med salt og peber og fordel resten af fedtstoffet på fisken. Server sammen med grøntsager og brød.

Lakse test

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: