Okse- og svinemørbrad med tomattærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En nem og praktisk måde at lave tilbehør til mange mennesker.

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Tomattærter med smuldredej - 24 stk.

  • 4 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 finthakkede røde chilipebre (ca. 4 spsk)
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl finthakket bredbladet persille
  • 24 papirmuffinsforme (ca. 1 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g koldt smør
  • 150 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 2 afpudsede oksemørbrad (ca. 1½ kg)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand
  • 4 afpudsede svinemørbrader (ca. 400 g)
  • 75 g smør
  • 24 blade af bredbladet persille
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce med tomat

Tilbehør

  • 1¼ kg blandet salat, fx rødbedeblade, feldsalat, hjertesalat og kørvel
  • 5 kg pillede kartofler, eller nix pille kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomattærter

Kom tomater, chili, sukker og salt i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. og uden låg ved jævn varme i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt persille og smag tomatfyldet til. Fordel det i de 24 muffinsforme - ca. ½ dl fyld pr. form. Bland mel, oregano og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, vend den revne ost i og drys dejen over tomatfyldet. Bag tærterne midt i ovnen.

Gå imens oksemørbraderne efter for sener og hinder. Bind bomuldssnor om kødet 5-6 steder, så stegene holder faconen - og er nogenlunde lige tykke over det hele. Læg stegene på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og kom vand ved. Brun oksemørbraderne midt i ovnen. Skru ned for ovnen og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 58°. Tag stegene ud og lad dem hvile tildækket.

Gå svinemørbraderne efter for sener og hinder. Skær kødet ud i 24 pæne bøffer. Del smørret i 4 portioner og lad en portion blive gylden i en pande. Brun 6 af bøfferne på alle sider i ca. 3 min. Tag bøfferne op og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad. Brun resten af bøfferne og drys med salt og peber. Brus persillebladene over med koldt vand og læg et blad på hver mørbradbøf. Steg mørbradbøfferne færdige midt i ovnen, når de 2 stege kommer ud for at hvile.

Sauce med tomat

Del tomaterne i halve, skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits tomater og løg i ca. 1 min. Tilsæt cremefraiche, fløde, salt og peber og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Lad saucen koge i ca. 1 min. Si eventuel sky fra kødet i saucen og smag til.

Ved serveringen

Anret salaterne på fade sammen med de kolde eller lune tomattærter. Skær oksemørbraderne i skiver og anret dem på fade sammen med mørbradbøfferne. Server sauce og kartofler til.

Bagning af tomattærter

Stil tærterne i en kold ovn. Indstil på ca. 250° og bag i ca. 15 min.

Bruning af oksemørbrad

Ca. 15 min. ved 250°.

af oksemørbrad

Ca. 40 min. ved 175°.

Stegning af svinemørbradbøffer

Ca. 15 min. ved 175°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 74020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

En rigtig god rødvin fra Toscana vil være dejlig hertil. Brunello di montalcino, rosso di montalcino eller chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat