Oksefilet med honningbagte grøntsager

Oksefilet med honningbagte grøntsager

60+ min
Oksefilet med honningbagte grøntsager er en lækker, velsmagende ret, som er perfekt til festen. Dette er en opskrift, som får mundvandet til at løbe. Prøv den!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 17 min. ved 250° - traditionel ovn.

Honningbagte grøntsager
  • Kom de to slags kartofler og gulerødder i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Tilsæt smør, honning, salt og peber og vend rundt, så det hele bliver godt blandet. Vend også de halve løg i. Fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
  • Gnid kødet med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Steg kødet ved jævn varme på 4 sider, 8 -10 min. på hver side alt efter tykkelse. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.
Rødbedetzatziki
  • Kom rødbeden i en sigte og pres saften af - kassér saften. Rør den revne rødbede med yoghurt, hvidløg, olivenolie og salt. Smag til.
Ved serveringen
  • Fjern snoren og skær oksefileten i skiver. Servér dem sammen med honningbagte grøntsager og rødbedetzatziki. Dryp lidt æbleeddike over grøntsagerne - efter smag.
Energiindhold for hele retten:

10227 kJ / 2444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

263 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 32,5 % 5 g
Kulhydrat: 35,1 % 5,4 g
Fedt: 32,4 % 2,3 g

Ingredienser

Honningbagte grøntsager
Skrubbede små, faste kartofler med skræl
½ kg
Sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g)
1
Store gulerødder i grove stykker (ca. 225 g)
3
Vand
1 liter
Groft salt
¾ tsk
Smør
25 g
Honning
1 spsk
Groft salt
1 spsk
Friskkværnet peber
Rødløg i halve (ca. 450 g)
6
Snøret oksefilet eller okseinderlår
800 g
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Smør
15 g
Olivenolie
1 spsk
Rødbedetzatziki
Groftrevet rødbede (ca. 250 g)
1
Græsk yoghurt
2½ dl
Små knuste fed hvidløg
2
Olivenolie
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Pynt
Hakket bredbladet persille
Tilbehør
Æbleeddike
1 dl