Oksefilet med honningbagte grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Oksefilet med honningbagte grøntsager er en lækker, velsmagende ret, som er perfekt til festen. Dette er en opskrift, som får mundvandet til at løbe. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Honningbagte grøntsager

  • ½ kg rensede små, faste kartofler med skræl
  • 1 sød kartoffel i grove stykker
  • 3 store gulerødder i grove stykker
  • 1 liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 rødløg i halve
  • 800 g snøret oksefilet eller okseinderlår
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 1 spsk olivenolie

Rødbedetzatziki

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 dl æbleeddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Honningbagte grøntsager

Kom de to slags kartofler og gulerødder i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Tilsæt smør, honning, salt og peber og vend rundt, så det hele bliver godt blandet. Vend også de halve løg i. Fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Gnid kødet med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Steg kødet ved jævn varme på 4 sider, 8 -10 min. på hver side alt efter tykkelse. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Rødbedetzatziki

Kom rødbeden i en sigte og pres saften af - kassér saften. Rør den revne rødbede med yoghurt, hvidløg, olivenolie og salt. Smag til.

Ved serveringen

Fjern snoren og skær oksefileten i skiver. Servér dem sammen med honningbagte grøntsager og rødbedetzatziki. Dryp lidt æbleeddike over grøntsagerne - efter smag.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: