

Oksefilet med madeirasauce og oste-chilibagte kartofler
60+ min
En ret der næsten umuligt kan mislykkes! Kartoflerne er en lækker overraskelse.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g smør
- 1 lille knust fed hvidløg
- 4 oksemørbradbøffer (ca. 150 g)
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 spsk kinesisk sojasauce
- ½ dl madeira
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 12 små kartofler, eller fx nix pille
- 1½ dl Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 1½ spsk fintstrimlet rød chilipeber - uden kerner
- 25 g smør
- ½ tsk groft salt
- ½ liter vand
- ½ tsk groft salt
- 200 g rensede haricots verts
- 10 g smør
- 1 lille knust fed hvidløg
- 2 finthakkede skalotteløg
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Tilsæt hvidløg og brun bøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt fløde, soja, madeira, salt og peber. Lad det småsimre i ca. 2 min. og kom bøffer og sauce i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 20 cm). Stil det til side.
Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er møre. Skær et kryds i hver kartoffel og tag fyldet ud. Bland kartoffelfyldet med ost, chilipeber, smør og salt. Fordel det blandede fyld i hver kartoffel og stil dem i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm). Stil dem til side.
Bring vand og salt i kog i en lille gryde og kog bønnerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i et dørslag. Lad imens smørret blive gyldent og steg løgene ved svag varme i ca. 2 min. eller til de er bløde. Tilsæt bønner, salt og peber og steg videre i ca. 2 min.
Stil bøffer og kartofler på en plade og bag det midt i ovnen - til kartoflerne har fået lidt farve og sauce og kød er gennemvarmt. Lun løg og bønner i en pande ved jævn varme i ca. 4 min. og server straks.
Bagetid for kartofler
Ca. 15 min. ved 225°.
Bagetid for bøffer og kartofler
Ca. 10 min. ved 225°.
Sådan steger du den perfekte bøf
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 11,9 g
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 60 %