Oksefrikadeller

1 time
Oksefrikadeller

Små, krydrede oksekødsfrikadeller er sagen, fx i en frikadellesandwich, i pitabrød eller til at tage med i madpakken.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

300 g Hakket oksekød
½ tsk Groft salt
½ tsk Tørret oregano
Friskkværnet peber
1 lille knust fed hvidløg
2 Æg evt. pasteuriserede
2 spsk Mælk
5 spsk Hvedemel
100 g Salatost i tern
15 g Smør - til stegning

Pynt

Evt. hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Oksefrikadeller

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom oregano, peber, hvidløg og æg i. Rør mælken i og derefter melet.
  • Bræk osten i små brud og vend dem forsigtigt i farsen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til ca. 25 frikadeller (ca. 1 spsk pr. stk.). Steg halvdelen ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Gentag med resten af smørret og farsen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5120 kJ / 1224 kcal

Næringsindhold pr. 100g

857 kJ / 205 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 31,2 % 15,7 g
Kulhydrat: 11,6 % 5,8 g
Fedt: 57,2 % 13,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i Læs mere om Arla Inspirationskøkken

https://www.arla.dk/opskrifter/oksefrikadeller/