Oksefrikadeller med blomkåls-ærter
30 min

Oksefrikadeller med blomkåls-ærter

Frikadeller med stuvede grønærter er inspirationen - men nu med oksefrikadeller, blomkål og ostesauce.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefrikadeller med blomkåls-ærter

Frikadeller med stuvede grønærter er inspirationen - men nu med oksefrikadeller, blomkål og ostesauce.

Antal portioner
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk fennikelfrø - knuste
  • 4 spsk havregryn
  • 25 g smør

Blomkåls-ærter

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Rør kødet med salt og tilsæt mælk, æg, fennikelfrø og havregryn. Form farsen - med en våd ske - til 12 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg oksefrikadellerne ved jævn varme ca. 3 min. på 3 sider (ca. 9 min. i alt).

Blomkåls- ærter

Kom imens blomkålen i en tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Bring kålen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad blomkålen dryppe af i en sigte. Bring pastasaucen i kog. Tilsæt ærter, blomkålsbuketter, dild (gem lidt til pynt) og peber. Smag saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print