Oksefrikadeller med blomkåls-ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

30 min

Frikadeller med stuvede grønærter er inspirationen - men nu med oksefrikadeller, blomkål og ostesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk fennikelfrø - knuste
  • 4 spsk havregryn
  • 25 g smør

Blomkåls-ærter

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kødet med salt og tilsæt mælk, æg, fennikelfrø og havregryn. Form farsen - med en våd ske - til 12 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg oksefrikadellerne ved jævn varme ca. 3 min. på 3 sider (ca. 9 min. i alt).

Blomkåls- ærter

Kom imens blomkålen i en tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Bring kålen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad blomkålen dryppe af i en sigte. Bring pastasaucen i kog. Tilsæt ærter, blomkålsbuketter, dild (gem lidt til pynt) og peber. Smag saucen til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: