Oksefrikadeller med blomkåls-ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

30 min

Frikadeller med stuvede grønærter er inspirationen - men nu med oksefrikadeller, blomkål og ostesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk fennikelfrø - knuste
  • 4 spsk havregryn
  • 25 g smør

Blomkåls-ærter

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kødet med salt og tilsæt mælk, æg, fennikelfrø og havregryn. Form farsen - med en våd ske - til 12 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg oksefrikadellerne ved jævn varme ca. 3 min. på 3 sider (ca. 9 min. i alt).

Blomkåls- ærter

Kom imens blomkålen i en tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Bring kålen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad blomkålen dryppe af i en sigte. Bring pastasaucen i kog. Tilsæt ærter, blomkålsbuketter, dild (gem lidt til pynt) og peber. Smag saucen til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: