Oksefrikadeller med blomkåls-ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

30 min

Frikadeller med stuvede grønærter er inspirationen - men nu med oksefrikadeller, blomkål og ostesauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk fennikelfrø - knuste
  • 4 spsk havregryn
  • 25 g smør

Blomkåls-ærter

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kødet med salt og tilsæt mælk, æg, fennikelfrø og havregryn. Form farsen - med en våd ske - til 12 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg oksefrikadellerne ved jævn varme ca. 3 min. på 3 sider (ca. 9 min. i alt).

Blomkåls- ærter

Kom imens blomkålen i en tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Bring kålen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad blomkålen dryppe af i en sigte. Bring pastasaucen i kog. Tilsæt ærter, blomkålsbuketter, dild (gem lidt til pynt) og peber. Smag saucen til.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag