Oksegryde med grov kartoffelmos

Bedømmelse

(33 vurderinger)

60+ min

Oksegryde med grov kartoffelmos er en lækker og velsmagende opskrift med magert oksesmåkød. Retten har mange lækre smagselementer - nyd den!

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g magert oksesmåkød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 flaske lys luksusøl (33 cl)
  • 6 laurbærblade
  • 3 zittauerløg i kvarte
  • 3 tomater i kvarte
  • 1 aubergine i store tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g frosne haricots verts (fine grønne bønner)

Grov kartoffelmos

  • 1 kg bagekartofler i store tern
  • 5 dl vand
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i ensartede tern og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Del kødet i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde og brun den ene portion kød i ca. 2 min. Tag kødet op. Tilsæt resten af smørret og brun den anden portion kød. Kom alt kødet tilbage i gryden og vend resten af melblandingen i. Tilsæt øl og laurbærblade og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg, tomater, aubergine, salt og peber. Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Vend de frosne bønner i og kog retten i ca. 10 min. Fjern laurbærbladene og smag til.

Grov kartoffelmos

Bring kartofler og vand i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt løg og kog videre i ca. 8 min. eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og rør med en ske så kartoflerne moses groft. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: