Oksegryde med rødvinssauce

Oksegryde med rødvinssauce

30 min
Oksegryde med rødvinssauce er en dejlig ret, som giver varmen på en kold dag. Kombinationen af den syrlige rødvinssauce og sødmen fra appelsin og gulerødder, giver en ret, som kommer hele smagspaletten rundt. Oksegryde med rødvinssauce smager skønt med kartoffelmos, kogte kartofler, ris eller pasta - mulighederne er mange. Server oksegryde med rødvinssauce til gæster eller på en helt almindelig hverdagsaften for familien.

Sådan gør du

Oksegryde
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. Tag champignonerne op.
  • Lad resten af smørret blive gyldent.
  • Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt skalotteløg, appelsinskal og -saft, krydderurter, salt og peber.
  • Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Kom rødvinssauce og de stegte champignoner i gryden. Varm retten igennem og smag til.
Stegte gulerødder
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min .Vend salt og persille i og smag til.
  • Server de stegte gulerødder sammen med kartoffelmos og oksegryde med rødvinssauce.

Du kan tilsætte en smule vand, hvis du synes saucen er for tyk. Eller du kan jævne den med lidt saucejævner, hvisdu synes den er for tynd - det er en smagssag. Tilsæt evt. 1 tsk sukker eller honning, hvis du synes saucen er for skarp.

Energiindhold for hele retten:

9456 kJ / 2260 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 26,4 % 5,1 g
Kulhydrat: 46,3 % 9 g
Fedt: 27,3 % 2,4 g
Mere inspiration

Du kan lave din egen rødvinssauce.

Rødvinssauce
30 min
Rødvinssauce
(135)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Oksegryde
20 g Smør
250 g Rensede champignoner i hele og halve
300 g Wokstrimler af okseklump eller -inderfilet
6 Flækkede bananskalotteløg (ca. 200 g)
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
2 spsk Hakket frisk timian
2 spsk Finthakkede stilke af bredbladet persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Rødvinssauce
Stegte gulerødder
20 g Smør
6 Flækkede, skrællede gulerødder (ca. 450 g)
½ tsk Groft salt
3 dl Blade af bredbladet persille
Tilbehør
kartoffelmos af 1 kg Skrællede kartofler