Ølkage med appelsinsmør

1 time
Fryseegnet
Ølkage med appelsinsmør

En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.

Ingredienser

500 g Hvedemel
400 g Brun farin (ca. 6½ dl)
1 tsk Natron
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt nellike
3¼ dl Mørk øl, fx dark ale

Appelsinsmør

75 g Smør
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset appelsinsaft

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° - traditionel ovn og bag i 50-55 min.

  • Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en franskbrødsform (ca. 7 x 10 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.

Appelsinsmør

  • Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Skær ølkagen i skiver og server den med appelsinsmør.

Tips

  • Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage. Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16647 kJ / 3979 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1263 kJ / 302 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,6 % 3,4 g
Kulhydrat: 78,1 % 58 g
Fedt: 15,7 % 5,4 g
Alkohol: 1,6 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/olkage-med-appelsinsmor/