Ølkage med appelsinsmør
1 time
Fryseegnet
•
Klassisk ølkage med varme krydderier som kanel, ingefær og nelliker – og mørk øl, der giver kagen en fyldig og intens smag. Det friske appelsinsmør giver et strejf af jul og gør kagen ekstra lækker. En skøn opskrift til decemberhygge eller til eftermiddagskaffen🍊🍊🍊
Ingredienser
Ølkage
|
500 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
400 g
Brun farin (ca. 6½ dl)
|
|
|
1 tsk
Natron
|
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
|
1 tsk
Stødt ingefær
|
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
|
3¼ dl
Mørk øl, fx dark ale
|
Appelsinsmør
|
75 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
1 tsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Sådan gør du
Ølkage
Appelsinsmør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage. Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Lad kagen tø på køkkenbordet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1265 kJ / 302 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 3,4 g |
| Fedt: | 5,4 g |
| Kulhydrat: | 58 g |