Ølkage med appelsinsmør

Ølkage med appelsinsmør

1 time
Fryseegnet
En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.
https://www.arla.dk/opskrifter/olkage-med-appelsinsmor/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° - traditionel ovn og bag i 50-55 min.

  • Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en franskbrødsform (ca. 7 x 10 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.
Appelsinsmør
  • Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Skær ølkagen i skiver og server den med appelsinsmør.
Tips
  • Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage. Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Energiindhold for hele retten:

16651 kJ / 3980 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1263 kJ / 302 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,6 % 3,4 g
Kulhydrat: 78 % 58 g
Fedt: 15,8 % 5,4 g
Alkohol: 1,6 %

Ingredienser

500 g Hvedemel
400 g Brun farin (ca. 6½ dl)
1 tsk Natron
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt nellike
3¼ dl Mørk øl, fx dark ale
Appelsinsmør
75 g Smør
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset appelsinsaft