Omelet med hytteost og forårsløg

45 min
Omelet med hytteost og forårsløg

Luftig omelet med rejer og masser af grønt - en lækker frokostret.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Krydrede rejer

100 g Rejer
½ tsk Rapsolie
1 tsk Rød chilipeber
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset citronsaft

Omelet

6 Æggehvider (ca. 175 g)
125 g Hytteost
1 Æg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Rapsolie
½ Fintstrimlet rød peberfrugt (ca. 50 g)
¼ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 25 g)
25 g Babysalatblade

Pynt

Friske dildkviste

Tilbehør

125 g Hytteost

Sådan gør du

Krydrede rejer

  • Dup rejerne tørre og vend dem med olie, chili, citronskal og -saft. Lad en pande blive godt varm og svits rejerne ½-1 min.

Omelet

  • Pisk æggehviderne let stive. Vend hytteost, æg, salt og peber sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne heri. Lad olien blive varm i 2 pander (for at få omeletterne færdige på samme tid). Fordel æggeblandingen i panderne og bag omeletterne ved jævn varme ca. 5 min. på hver side.
  • Server de nystegte omeletter med krydrede rejer, peberfrugt, forårsløg og salat. Pynt med dild og server hytteost til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2196 kJ / 525 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 56 % 10,3 g
Kulhydrat: 7,8 % 1,4 g
Fedt: 36,2 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/omelet-med-hytteost-og-forarslog/