Oreganobrød med hvidløg
&format=webp) 
    Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant. Sammen med hvidløg er det endnu bedre, og giver en fornemmelse af sydens varme vinde og solmodne råvarer. Gør middelhavsstemningen komplet og server dit oreganobrød sammen med dejlige oste, gode pølser og måske endda et godt glas vin. Oreganobrødet er tænkt som et madbrød, der serveres sammen med et tilbehør, men det kan også sagtens stå alene fx i madpakken eller som den hurtige snack.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    4 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Kærnemælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4
                                                Knuste fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Tørret oregano
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    400 g
                                                Sigtemel (ca. 8 dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    350 g
                                                Hvedemel (ca. 6½ dl)
                                            
                                     | 
Pensling:
| 
                                            
                                                    1
                                                Sammenpisket æg
                                            
                                     | 
|---|
Pynt:
| 
                                            
                                                    
                                                Tørret oregano
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan undlade hvidløg, og erstatte oregano med andre tørrede krydderurter. Det smager også godt med frisk persille og/eller salatost i dejen - og har du ingen tørrede krydderurter på lager, så er flagesalt også et herligt drys.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
979 kJ / 234 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g | 
| Protein: | 6,8 g | 
| Fedt: | 4,4 g | 
| Kulhydrat: | 41,2 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    