Ørredmousse på salatbund

2 timer 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Ørredmousse på salatbund

Ørredmousse er en velsmagende, lækker og cremet mousse, som er perfekt til forret, pålæg eller tapas. Prøv opskriften på den mousse med ørred - et godt alternativ til den velkendte tunmousse.

Ingredienser

2 Røgede ørreder
100 g Flødeost
1 dl Creme fraiche 38%
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Renset rucolasalat
1¼ liter Feldsalat i buketter
¾ liter Hjertesalat revet i grove stykker
50 g Ufarvet kaviar
1 Limefrugt i kvarte skiver

Tilbehør

150 g Ristet flutes

Pynt

Skovsyre

Sådan gør du

  • Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Del fiskekødet groft med to gafler.
  • Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen og smag til.
  • Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

  • Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat.
  • Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand.
  • Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne. Pynt med skovsyre og server.

Drikkevarer

  • Røget og fed fisk kræver en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6598 kJ / 1577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,7 % 5,9 g
Kulhydrat: 37,4 % 20,8 g
Fedt: 51,9 % 13,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/orredmousse-pa-salatbund/