Ørredmousse på salatbund

Ørredmousse på salatbund

60+ min
Fryseegnet
Ørredmousse er en velsmagende, lækker og cremet mousse, som er perfekt til forret, pålæg eller tapas. Prøv opskriften på den mousse med ørred - et godt alternativ til den velkendte tunmousse.
https://www.arla.dk/opskrifter/orredmousse-pa-salatbund/

Sådan gør du

  • Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Del fiskekødet groft med to gafler.
  • Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen og smag til.
  • Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Ved serveringen
  • Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat.
  • Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand.
  • Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne. Pynt med skovsyre og server.
Drikkevarer
  • Røget og fed fisk kræver en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Energiindhold for hele retten:

6599 kJ / 1577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,7 % 5,9 g
Kulhydrat: 37,4 % 20,7 g
Fedt: 51,9 % 13,2 g
Mere inspiration

Prøv en lækker og let udgave af den klassiske tunfiskemousse.

Ingredienser

2 Røgede ørreder
100 g Flødeost
1 dl Creme fraiche 38%
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Renset rucolasalat
1¼ liter Feldsalat i buketter
¾ liter Hjertesalat revet i grove stykker
50 g Ufarvet kaviar
1 Limefrugt i kvarte skiver
Tilbehør
150 g Ristet flutes
Pynt
Skovsyre