Ost med balsamicomandler og bagt marcipan
45 min

Ost med balsamicomandler og bagt marcipan

En spændende osteret med søde mandler og sprød marcipan. Prøv også at server den som dessert for osteelskere.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med balsamicomandler og bagt marcipan

En spændende osteret med søde mandler og sprød marcipan. Prøv også at server den som dessert for osteelskere.

Antal portioner
  • 150 g ren, rå marcipan

Balsamicomandler

  • 100 g smuttede mandler
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl akaciehonning

Fremgangsmåde:

Læg marcipanen i fryseren i ca. ½ time.

Balsamicomandler

Kom mandlerne i en tør pande. Rist dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme. Hak mandlerne groft og rør dem sammen med balsamicoeddike og honning. Stil balsamicomandlerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Riv den kolde marcipan groft. Fordel den i ét lag (ca. 26 x 34 cm) på en plade med bagepapir. Bag marcipanen midt i ovnen, til den er gylden. Lad den bagte marcipan køle af på bagepapiret på en bagerist.

Ved serveringen

Skær blåskimmelosten i mindre stykker og læg dem på tallerkener. Fordel balsamicomandlerne i en krans udenom. Bryd den bagte marcipan i mindre stykker og fordel dem på tallerkenerne sammen med osten.

Bagetid

Ca. 3 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåskimmelost kan man anvende hvidskimmelost eller blå- og hvidskimmelost. Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %
Print