Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

1 time
Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

Dejlig fiskeret med krydderurter, tomat, flødesauce og lidt tang!

Ingredienser

2 Tomater (ca. 150 g)
400 g Helleflynder filet
½ dl Olivenolie
3 spsk Hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
1 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
300 g Rensede grønne asparges

Sauce

25 g Smør
1 Finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
1 Gulerod i små tern (ca. 100 g)
1 Porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
1½ dl Tør hvidvin
4 dl Fiskebouillon
2 dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Pynt

Blandede krydderurter
Tørret tang (kan købes i helsekostforretninger)

Tilbehør

1 kg Kogte små nye kartofler

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Bring vand i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Skær fisken i passende stykker. Bland olie og krydderurter med halvdelen af tomatternene, salt og peber. Fordel blandingen på fisken og bag den i et ovnfast fad midt i ovnen.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand, uden låg, i ca. 2 min.

Sauce

  • Lad smørret smelte i tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, gulerødder og porrer i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Tilsæt bouillon og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend resten af tomatternene i saucen. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld ved serveringen saucen over fisken og anret aspargesene i fadet. Pynt med krydderurter og lidt tang, der er udblødt i vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9491 kJ / 2268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 17,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 35,4 % 7,2 g
Fedt: 47,1 % 4,4 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-helleflynder-med-gronne-asparges/