Ovnbagt helleflynder med grønne asparges
1 time
•
Dejlig fiskeret med krydderurter, tomat, flødesauce og lidt tang!
Ingredienser
|
2
Tomater (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
400 g
Helleflynder filet
|
|
|
½ dl
Olivenolie
|
|
|
3 spsk
Hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
|
300 g
Rensede grønne asparges
|
|---|
Sauce
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
|
|
|
1
Gulerod i små tern (ca. 100 g)
|
|
|
1
Porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
|
|
|
1½ dl
Tør hvidvin
|
|
|
4 dl
Fiskebouillon
|
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Pynt
|
Blandede krydderurter
|
|
|---|---|
|
Tørret tang (kan købes i helsekostforretninger)
|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte små nye kartofler
|
|---|
Sådan gør du
Sauce
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
345 kJ / 82 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 4,4 g |
| Kulhydrat: | 7,2 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.