Ovnbagte rødbeder
Rødbeder er en dejlig spise, som både fungerer sommer og vinter. Især disse ovnbagte rødbeder har mange anvendelsesmuligheder. Om sommeren kan du fx servere dine ovnbagte rødbeder i friske salater med salatost og hindbær. Om vinteren gør de sig rigtig godt sammen med langtidsstegt kød, fx lammekølle. Disse ovnbagte rødbeder er glacerede, det vil sige at de er tilberedte med eddike og sukker. Og det betyder også, at du kan gemme evt. overskydende bagte rødbeder i resten at lagen, og efter en uges tid, har du så hjemmelavede syltede rødbeder.
Ingredienser
Ovnbagte rødbeder
|
1 kg
Rødbeder
|
|
|---|---|
|
1 dl
Æbleeddike
|
|
|
1 dl
Sukker
|
|
|
2 tsk
Flagesalt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Frisk timian
|
|---|
Sådan gør du
Ovnbagte rødbeder
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server dine bagte rødbeder med salatost til fx kylling.
Lad dine bagte rødbeder ligge i den overskydende lage i en uge, og server dem som syltede rødbeder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
281 kJ / 67 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 1 g |
| Fedt: | 0,1 g |
| Kulhydrat: | 15,3 g |