Ovnpandekage

Ovnpandekage

50 min
Saftig og luftig ovnpandekage, når det er bedst. Her får du opskriften på en helt simpel og lækker ovnpandekage - i stedet for mange tynde pandekager, bager vi her én stor fluffy pandekage i ovnen. Fluffy pandekage i fad smager helt fantastisk - og så er den virkelig nem at tilberede: dejen røres hurtigt sammen i en skål, hældes i et fad og bages. Server ovnpandekagen med letpisket flødeskum og syrlig marmelade. Pandekagen kan laves i ét stort fad eller flere små.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnpandekage/

Sådan gør du

  • Bland mel, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Tilsæt halvdelen af ​​mælken og pisk til en jævn masse.
  • Pisk æg, den resterende mælk og citronskal i dejen.
  • Kom smørret i et fad (ca. 20 x 30 cm) og sæt det i ovnen ved 200° - varmluft, indtil smørret er smeltet.
  • Tag fadet ud og hæld dejen i. Bag pandekagen midt i ovnen i 30-40 min.
  • Server ovnpandekagen med flødeskum og marmelade.

Ovnpandekagen kan laves i ét stort fad eller i flere mindre, fx portionsforme. Smager også godt sammen med is og kompot eller creme fraiche og frugtsalat.

Energiindhold for hele retten:

6408 kJ / 1532 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 45,1 % 16,1 g
Fedt: 38,5 % 6,3 g
Mere inspiration

Er du mere til helt klassiske pandekager?

Pandekager
30 min
Pandekager
(5859)

Ingredienser

3 dl Hvedemel
1 spsk Vaniljesukker
1 tsk Groft salt
6 dl Mælk
4 Æg
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
50 g Smør
Til servering
Flødeskum og marmelade