Ovnratatouille på quinoa
1 timer

Ovnratatouille på quinoa

Masser af hele fed hvidløg og andre skønne grøntsager - bagte og lækre.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnratatouille på quinoa

Masser af hele fed hvidløg og andre skønne grøntsager - bagte og lækre.

Antal portioner
  • 1 helt fed hvidløg
  • 300 g cocktailtomater i halve
  • 1 aubergine i ca. 2 x 2 cm tern
  • 1 grøn squash i ca. 2 x 2 cm tern
  • 3 zittauerløg i ca. 2 x 2 cm tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g lunt italienske flutes

Fremgangsmåde:

Del hvidløget i fed. Skyl og tør dem og skær bunden af hvert hvidløgsfed. Vend alle grøntsagerne med olivenolie og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag grøntsagerne midt i ovnen.

Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Kom den varme quinoa i et fad. Anret den bagte ratatouille på toppen og drys med ost.

Tips

Ratatouille med quinoa kan spises enten lun eller kold.

Den passer fint som tilbehør til grillede pølser og bøffer.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print