Pålægssalat med kikærter

10 min
Pålægssalat med kikærter

Pålægssalat med kikærter er en hurtig og nem opskrift, der er inspireret af tunsalat. Kikærterne giver en lækker cremet konsistens og der tilføres masser af smag fra kapers, cornichoner og ikke mindst fra den friske dild. Server pålægssalaten på et stykke rugbrød.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
100 g Majskerner
Rødløg (ca. 30 g)
½ dl Cornichoner (ca. 40 g)
3 spsk Kapers
4 spsk Creme fraiche 38%
3 spsk Finthakket frisk dild
2 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom kikærter, majs, løg, cornichorner og kapers i en foodprocessor og kør i ca. 10 sekunder til blandingen er finthakket, men ikke kørt til mos.
  • Kom kikærteblandingen i en skål og vend den sammen med resten af ingredienserne. Smag til.

Har du ikke en foodprocessor, kan kikærterne moses med en gaffel - inden du blander dem med de øvrige ingredienser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2241 kJ / 536 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 13,3 % 3,4 g
Kulhydrat: 40,7 % 10,3 g
Fedt: 46 % 5,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/palagssalat-med-kikarter/