Pålægssalat med kikærter

Pålægssalat med kikærter

10 min
Pålægssalat med kikærter er en hurtig og nem opskrift, der er inspireret af tunsalat. Kikærterne giver en lækker cremet konsistens og der tilføres masser af smag fra kapers, cornichoner og ikke mindst fra den friske dild. Server pålægssalaten på et stykke rugbrød.

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom kikærter, majs, løg, cornichorner og kapers i en foodprocessor og kør i ca. 10 sekunder til blandingen er finthakket, men ikke kørt til mos.
  • Kom kikærteblandingen i en skål og vend den sammen med resten af ingredienserne. Smag til.

Har du ikke en foodprocessor, kan kikærterne moses med en gaffel - inden du blander dem med de øvrige ingredienser.

Energiindhold for hele retten:

2371 kJ / 567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 12,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 44 % 11,5 g
Fedt: 43,5 % 5,2 g
Mere inspiration

Server din pålægssalat med godt rugbrød, fx dette et rugbrød med linser.

Ingredienser

1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
100 g Majskerner
Rødløg (ca. 30 g)
½ dl Cornichoner (ca. 40 g)
3 spsk Kapers
4 spsk Creme fraiche 38%
3 spsk Finthakket frisk dild
1 spsk Citronsaft
2 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk