Pålægssalat med kikærter

Pålægssalat med kikærter

10 min
Pålægssalat med kikærter er en hurtig og nem opskrift, der er inspireret af tunsalat. Kikærterne giver en lækker cremet konsistens og der tilføres masser af smag fra kapers, cornichoner og ikke mindst fra den friske dild. Server pålægssalaten på et stykke rugbrød.

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom kikærter, majs, løg, cornichorner og kapers i en foodprocessor og kør i ca. 10 sekunder til blandingen er finthakket, men ikke kørt til mos.
  • Kom kikærteblandingen i en skål og vend den sammen med resten af ingredienserne. Smag til.
Mere inspiration

Server din pålægssalat med godt rugbrød, fx dette et rugbrød med linser.

Velbekomme!
Tip

Har du ikke en foodprocessor, kan kikærterne moses med en gaffel - inden du blander dem med de øvrige ingredienser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2371 kJ / 567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 12,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 44 % 11,5 g
Fedt: 43,5 % 5,2 g

Ingredienser

Kikærter i saltlage (ca. 240 g)
1 dåse
Majskerner
100 g
Rødløg (ca. 30 g)
Cornichoner (ca. 40 g)
½ dl
Kapers
3 spsk
4 spsk
Finthakket dild
3 spsk
Citronsaft
1 spsk
Dijonsennep
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber