Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladeis
1 time
Fryseegnet
•
Pandekager og is er en klassiker. Her i en variant med chokolade og appelsin.
Ingredienser
Appelsinsirup
|
5 dl
Appelsinjuice
|
|
|---|---|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
Pandekager
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
5 dl
Mælk
|
|
|
6
Æg
|
|
|
50 g
Smeltet smør
|
Frugtsalat
|
4
Store appelsiner (ca. 800 g)
|
|
|---|---|
|
50 g
Grofthakket orangechokolade
|
|
|
1 spsk
Grofhakkede usaltede pistacienødder
|
|
1 liter
Chokoladeis
|
|---|
Pynt
|
Citronmelisseblade
|
|---|
Sådan gør du
Appelsinsirup
Pandekager
Frugtsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bag evt. pandekagerne på forhånd. Mælk eller fløde i pandekagedejen, gør pandekagerne bløde og smidige, og er altså godt at bruge, hvis pandekagerne skal rulles sammen. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde og knasende.
Pandekagerne kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
535 kJ / 128 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 4,8 g |
| Kulhydrat: | 17,8 g |
Relateret video
Hvordan laver man pandekager
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.