Paneer sandwich

Paneer sandwich

60+ min
Lækker vegetarsandwich med et stykke krydret og stegt paneer. Lav evt. paneer osten dagen før.
https://www.arla.dk/opskrifter/paneer-sandwich/

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Syltede rødløg
  • Bring vand, eddike og sukker i kog. Kog løgringene i ca. 1 min. og tag dem af varmen.
  • Smør 2 skiver brød med mayonnaise og sennep. Læg avocado og salat herpå.
  • Flæk osten i 2 skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt tandoorikrydderiet og steg osten ved jævn til kraftig varme 1-2 min. på hver side. Læg den stegte ost og de syltede løg på brødskiverne. Top med en skive brød og server.
Energiindhold for hele retten:

6156 kJ / 1471 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14,3 % 3,3 g
Kulhydrat: 46,4 % 10,7 g
Fedt: 39,3 % 4,2 g

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Syltede rødløg
½ Rødløg i ringe (ca. 50 g)
3 spsk Vand
3 spsk Eddike
3 spsk Sukker
4 skiver Landbrød (ca. 125 g)
2 spsk Mayonnaise
2 tsk Dijonsennep
1 Avocado i skiver (ca. 125 g)
4 blade Romainesalat (ca. 50 g)
15 g Smør
1 spsk Tandoorikrydderi