Panini brød

2 timer 5 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Panini brød

Lækre panini brød med fuldkorns durummel. Bag jeres egne brød til panini med denne opskrift. De kan laves i forvejen og kommes i fryseren. Så er det nemt for ungerne at lave paninier når de kommer hjem fra skole.

Ingredienser

100 g Kvark, A38 eller yoghurt
1 dl Vand
10 g Gær
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
100 g Fuldkorns durummel (ca. 1½ dl)
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kom kvark og vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker og form dem til aflange boller.
  • Rul bollerne ud med en kagerulle, til aflange, flade brød (ca. 8 x 15 cm).
  • Læg dem på plader med bagepapir, pensl med æg og prik med en gaffel.
  • Bag panini brødene øverst og nederst i ovnen - i ca. 15 min. ved 175° varmluft.

Brødene kan fryses ned og tages op efter behov, som en nem frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3700 kJ / 884 kcal

Næringsindhold pr. 100g

869 kJ / 208 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,9 % 8,1 g
Kulhydrat: 67,9 % 34,7 g
Fedt: 16,2 % 3,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/panini-brod/