Panini brød

Panini brød

60+ min
Fryseegnet
Lækre panini brød med fuldkorns durummel. Bag jeres egne brød til panini med denne opskrift. De kan laves i forvejen og kommes i fryseren. Så er det nemt for ungerne at lave paninier når de kommer hjem fra skole.
https://www.arla.dk/opskrifter/panini-brod/

Sådan gør du

  • Kom kvark og vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker og form dem til aflange boller.
  • Rul bollerne ud med en kagerulle, til aflange, flade brød (ca. 8 x 15 cm).
  • Læg dem på plader med bagepapir, pensl med æg og prik med en gaffel.
  • Bag panini brødene øverst og nederst i ovnen - i ca. 15 min. ved 175° varmluft.

Brødene kan fryses ned og tages op efter behov, som en nem frokost.

Energiindhold for hele retten:

3702 kJ / 885 kcal

Næringsindhold pr. 100g

869 kJ / 208 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,9 % 8,1 g
Kulhydrat: 67,9 % 34,7 g
Fedt: 16,2 % 3,8 g

Ingredienser

100 g Kvark
1 dl Vand
10 g Gær
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
100 g Fuldkorns durummel (ca. 1½ dl)
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
Pensling
Sammenpisket æg