Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta er en klassisk flødedessert fra Italien. Panna Cotta betyder slet og ret kogt fløde, så man kan jo give fantasien frit løb og lave sin panna cotta i så mange variationer som fantasien tillader. Her er en efterårsudgave med krydderier og æbler. Den flydende karamel giver et dejligt modspil til den søde panna cotta, og sammen med de syrlige æbler, går det hele op i en højere enhed.
Ingredienser
Panna cotta
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
3 dl
Fraiche
|
Krydrede æbler
2
Røde æbler, fx jonagold
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
½ dl
Vand
|
|
1
Stjerneanis
|
|
1
Kanelstang
|
|
½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
8
Kardemommekapsler
|
½ dl
Ristede mandelflager
|
---|
Sådan gør du
Panna cotta
Krydrede æbler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Prøv evt. at lave din panna cotta med en rabarber kompot topping i stedet for krydrede æbler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5878 kJ / 1405 kcal
Næringsindhold pr. 100g
665 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,7 % | 3 g |
Fedt: | 50,6 % | 9,1 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 16,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
