Pærekage med yoghurtflødeskum
&format=webp) 
    Denne hjemmebagte pærekage er en lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Når der er dejlige danske pærer i farvandet er det skønt at kunne servere en hjemmelavet pærekage. Server pærekagen med et friskt yoghurtflødeskum smagt til med citron og honning.
Ingredienser
Pærekage
| 
                                            
                                                    3
                                                Æg
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Sukker (ca. 2½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Hvedemel (ca. 1½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt kardemomme
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Smør - smeltet
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Modne pærer i både (ca. 400 g)
                                            
                                     | 
Yoghurtflødeskum
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Yoghurt 10%
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Flydende honning
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Piskefløde
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Flormelis
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Pærekage
Yoghurtflødeskum
Pærekage med yoghurtflødeskum.
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det smager også godt med almindelig flødeskum, cremefraiche og/eller vaniljeis til pærekagen. Du kan udskifte hasselnødderne med mandler eller valnødder - eller bruge en blanding af de nødder du har på lager.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1123 kJ / 268 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g | 
| Protein: | 3,6 g | 
| Fedt: | 16,8 g | 
| Kulhydrat: | 25,9 g | 
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    