Pærekage med yoghurtflødeskum
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
&format=webp)
Denne hjemmebagte pærekage er en lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Når der er dejlige danske pærer i farvandet er det skønt at kunne servere en hjemmelavet pærekage. Server pærekagen med et friskt yoghurtflødeskum smagt til med citron og honning.

Ingredienser
8 personer
Pærekage
3 Æg | |
---|---|
200 g Sukker (ca. 2½ dl) | |
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl) | |
1 tsk Stødt kanel | |
1 tsk Stødt kardemomme | |
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl) | |
100 g Smør - smeltet | |
3 Modne pærer i både (ca. 400 g) |
Yoghurtflødeskum
1 dl Yoghurt 10% | |
---|---|
1 spsk Flydende honning | |
1 tsk Citronskal (usprøjtet) | |
¼ liter Piskefløde |
Pynt
Flormelis |
---|
Sådan gør du
Pærekage
Yoghurtflødeskum
Pærekage med yoghurtflødeskum.
Bedømmelse
Det smager også godt med almindelig flødeskum, cremefraiche og/eller vaniljeis til pærekagen. Du kan udskifte hasselnødderne med mandler eller valnødder - eller bruge en blanding af de nødder du har på lager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15785 kJ / 3773 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1123 kJ / 268 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,4 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 39,3 % | 25,9 g |
Fedt: | 55,3 % | 16,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.