Pærekage med yoghurtflødeskum

1 time 15 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Pærekage med yoghurtflødeskum

Denne hjemmebagte pærekage er en lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Når der er dejlige danske pærer i farvandet er det skønt at kunne servere en hjemmelavet pærekage. Server pærekagen med et friskt yoghurtflødeskum smagt til med citron og honning.

Ingredienser

Pærekage

3 Æg
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
100 g Smør - smeltet
3 Modne pærer i både (ca. 400 g)

Yoghurtflødeskum

1 dl Yoghurt 10%
1 spsk Flydende honning
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
¼ liter Piskefløde

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Pærekage

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Bland mel, kanel og kardemomme i en skål.
  • Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
  • Vend hasselnødder og smeltet smør i.
  • Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel.
  • Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.. Lad kagen køle af i formen.

Yoghurtflødeskum

  • Pisk yoghurt, honning og citronskal med en håndmixer i ca. 2 min.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum.
  • Vend yoghurt og flødeskum godt sammen og smag til.

Pærekage med yoghurtflødeskum.

  • Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med yoghurtflødeskum.

Det smager også godt med almindelig flødeskum, cremefraiche og/eller vaniljeis til pærekagen. Du kan udskifte hasselnødderne med mandler eller valnødder - eller bruge en blanding af de nødder du har på lager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15785 kJ / 3773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1123 kJ / 268 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 39,3 % 25,9 g
Fedt: 55,3 % 16,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/parekage-med-flodeskum/