Pærer i cognac med valnøddeskum
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
Kan også varieres og laves med figner.
Ingredienser
Dagen før
2 dl
Vand
|
|
---|---|
2 dl
Cognac
|
|
500 g
Sukker (ca. 6 dl)
|
|
1
Kanelstang
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
8
Små faste pærer, fx clara fries
|
Valnøddeskum
1 dl
Valnøddekerner (ca. dl)
|
|
---|---|
2 dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Dagen før
Valnøddeskum
Du kan evt. genbruge lagen til en ny omgang syltede pærer. Og du kan koge lagen ind til en sirup og spise den til is eller ost sammen med nødder eller druer. Hvis du har ismaskine kan du køre lagen heri og få en lækker sorbet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15682 kJ / 3748 kcal
Næringsindhold pr. 100g
704 kJ / 168 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 1,5 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 29,1 g |
Fedt: | 23,3 % | 4,4 g |
Alkohol: | 4,9 % |