Pærer i cognac med valnøddeskum

Pærer i cognac med valnøddeskum

60+ min
Kan også varieres og laves med figner.

Sådan gør du

Dagen før
  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde. Skræl pærerne - bibehold evt. stilken. Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Tag pærer og kanelstang op og læg det i et glas. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Tilsæt 1-2 spsk cognac og smag til.
Valnøddeskum
  • Kom valnødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i yderligere ca. 2 min. Hak valnøddene groft. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt nødder og 2 spsk lage fra pærerne heri.
  • Anret et par pærer i en dyb tallerken og server iskold valnøddeskum til.

Du kan evt. genbruge lagen til en ny omgang syltede pærer. Og du kan koge lagen ind til en sirup og spise den til is eller ost sammen med nødder eller druer. Hvis du har ismaskine kan du køre lagen heri og få en lækker sorbet.

Energiindhold for hele retten:

15830 kJ / 3783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

711 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 1,5 % 0,6 g
Kulhydrat: 69,5 % 29,1 g
Fedt: 24,1 % 4,6 g
Alkohol: 4,9 %

Ingredienser

Dagen før
2 dl Vand
2 dl Cognac
500 g Sukker (ca. 6 dl)
1 Kanelstang
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
8 Små faste pærer, fx clara fries
Valnøddeskum
1 dl Valnøddekerner (ca. dl)
2 dl Piskefløde