Pærer i rødvinssirup
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 55 min
•
&format=webp)
Pærer i rødvin er en klassisk metode at "sylte" pærer på. Denne opskrift marinerede pærer med krydret rødvinssirup og smørristede mandler er dejligt tilbehør til gode oste. Også lækre som dessert med koldt flødeskum. Du kan lave de rødvinssyltede pærer i god tid og bruge dem til lidt af hvert.
Ingredienser
Rødvinspærer, dagen før
¾ liter
Halvtør rødvin, fx côtes du rhône
|
|
---|---|
500 g
Sukker (ca. 6 dl)
|
|
½ dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
6
Kardemommekapsler
|
|
6
Små, faste pærer, fx fondante
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
50 g
Smuttede mandler
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
200 g
Blåskimmelost
|
|
---|---|
200 g
Lagret cheddarost
|
Tilbehør
150 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Rødvinspærer, dagen før
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pærer i rødvinssirup smager også godt sammen med vaniljeflødeis, flødeskum eller som tilbehør til vildtretter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
742 kJ / 177 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,5 g |
Protein: | 4,1 g |
Fedt: | 7,5 g |
Kulhydrat: | 17,6 g |
