Pærer i sirup til skimmelost

30 min
Pærer i sirup til skimmelost

Sukkersyltede, krydrede pærer smager virkelig dejligt sammen med blåskimmelost.

Ingredienser

4 Faste pærer, fx conference
3 dl Vand
3 spsk Sukker
½ Vaniljestang i tynde strimler
1 Kanelstang
125 g Blåskimmelost

Tilbehør

100 g Landbrød i ristede tynde skiver

Sådan gør du

  • Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Kom pærestykkerne i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog pærerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. eller til de er møre. Tag pærerne op og kog lagen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup. Lad siruppen køle lidt af og hæld den over pærerne.
  • Server de lune pærer i sirup til ost og brød.

Tip

  • Lad kanel og vaniljestrimler blive i siruppen - det pynter ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5149 kJ / 1231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 9,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 51,6 % 13,4 g
Fedt: 39,2 % 4,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/parer-i-sirup-til-skimmelost/