Pærer i sirup til skimmelost

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Sukkersyltede, krydrede pærer smager virkelig dejligt sammen med blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 faste pærer, fx conference
  • 3 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestænger i tynde strimler
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 125 g gorgonzola

Tilbehør

  • 100 g landbrød i ristede tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Kom pærestykkerne i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog pærerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. eller til de er møre. Tag pærerne op og kog lagen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup. Lad siruppen køle lidt af og hæld den over pærerne.

Server de lune pærer i sirup til ost og brød.

Tip

Lad kanel og vaniljestrimler blive i siruppen - det pynter ved serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: