Pærer i sirup til skimmelost

Pærer i sirup til skimmelost

30 min
Sukkersyltede, krydrede pærer smager virkelig dejligt sammen med blåskimmelost.

Sådan gør du

  • Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Kom pærestykkerne i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog pærerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. eller til de er møre. Tag pærerne op og kog lagen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup. Lad siruppen køle lidt af og hæld den over pærerne.
  • Server de lune pærer i sirup til ost og brød.
Tip
  • Lad kanel og vaniljestrimler blive i siruppen - det pynter ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

4707 kJ / 1125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 12,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 56,5 % 13,4 g
Fedt: 30,6 % 3,3 g

Ingredienser

4 Faste pærer, fx conference
3 dl Vand
3 spsk Sukker
½ Vaniljestang i tynde strimler
1 Kanelstang
125 g Gorgonzola
Tilbehør
100 g Landbrød i ristede tynde skiver