Pariserbøf med blomkålscreme

45 min
Pariserbøf med blomkålscreme

Pariserbøf....det er vist altid populært. Her er den i en lidt lettere version, med frisk blomkålscreme og ekstra grønt til, så den også passer på en sund hverdag.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Blomkålscreme

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
½ tsk Groft salt
300 g Groftrevet blomkål
I dl fintstrimlet top af forårsløg

Pariserbøf

5 skiver Landbrød (ca. 250 g)
1 dl Mælk
2 spsk Sojasauce
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
25 g Smør
100 g Fint- eller groftrevne radiser eller ræddiker
100 g Syltede agurker i små tern
4 spsk Kapers uden lage
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
4 Æggeblommer

Sådan gør du

Blomkålscreme

  • Rør kvark, sennep og salt sammen. Vend blomkål og forårsløgtop i yoghurten og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Pariserbøf

  • Rist de 4 skiver af brødet på en brødrister.
  • Læg den sidste skive brød i en skål og hæld mælk og sojasauce over. Lad brødet trække i ca. 2 min.
  • Blend det udblødte brød, tilsæt det hakkede kød og rør farsen godt sammen.
  • Smør farsen på de ristede brødskiver - fladt og helt ud til kanten.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun pariserbøfferne på kødsiden i ca. 1 min. og steg dem derefter, stadig på kødsiden, ved jævn varme i ca. 9 min. Pariserbøfferne behøver ikke at blive stegt på brødsiden.

Anretning

  • Server de varme pariserbøffer med tilbehør af revne radiser, syltede agurker, kapers, forårsløg, æggeblommer og blomkålscreme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8034 kJ / 1920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 34,7 % 9,2 g
Kulhydrat: 36,4 % 9,7 g
Fedt: 28,9 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pariserbof-med-blomkalscreme/