Påskemuffins

Nemme påskemuffins pyntet med frosting og påskeæg. Her er vores version af en nem og fin påskekage: svampede chokolademuffins med flødeostfrosting med citron🍋 Pynt muffins med påskeæg, drys flormelis og server de fineste påskemuffins til påskens kaffebord.
Ingredienser
Frosting
200 g
Flødeost
|
|
---|---|
Gul pastafarve
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
Evt. safran
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
Muffins
175 g
Smeltet smør
|
|
---|---|
225 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
50 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
2
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
Pynt
Dragé påskeæg
|
|
---|---|
Flormelis
|
Sådan gør du
Frosting
Muffins
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er meget vigtigt, at du måler flormelis til frostingen præcis af og vender ingredienserne forsigtigt sammen - ellers bliver frostingen tynd og kan ikke sprøjtes op. Kagerne er bastante, fordi de laves med smeltet smør. Foretrækker du dem mere luftige, kan du i stedet piske blødt smør og sukker sammen med en håndmixer - og fortsætte opskriften derfra. Det er fordel at lade safranen udbløde ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16184 kJ / 3868 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1520 kJ / 363 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,4 % | 4,8 g |
Fedt: | 51,3 % | 21,1 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 38,7 g |
