Påskemuffins

1 time
Påskemuffins

Nemme påskemuffins pyntet med frosting og påskeæg. Her er vores version af en nem og fin påskekage: svampede chokolademuffins med flødeostfrosting med citron🍋 Pynt muffins med påskeæg, drys flormelis og server de fineste påskemuffins til påskens kaffebord.

https://www.arla.dk/opskrifter/paskemuffins/

Ingredienser

1 portion
10 muffins

Frosting

200 g Flødeost
Gul pastafarve
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. safran
50 g Flormelis (ca. 1 dl)

Muffins

175 g Smeltet smør
225 g Sukker (ca. 2½ dl)
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Madlavningsfløde
2 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)

Pynt

Dragé påskeæg
Flormelis

Sådan gør du

Frosting

  • Vend forsigtigt flødeosten sammen med lidt pastafarve.
  • Tilsæt citronsaft, evt. safrantråde og flormelis og vend det forsigtig sammen til frostingen er ensartet. Stil den tildækket i køleskabet.

Muffins

  • Pisk smør sammen med sukker, kakao, vaniljesukker og fløde. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Tilsæt mel og rør til dejen er ensartet. Fordel dejen i 10 muffinsforme (a ca. 1 dl) - de skal være ca. ⅔ fyldte. Bag dem midt i oven i ca. 18 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagerne skal være lidt underbagte i midten, når du tager dem ud. Lad dem køle på en bagerist.
  • Fyld frostingen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt en top på hver muffin. Pynt med påskeæg og flormelis drysset gennem en sigte.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Det er meget vigtigt, at du måler flormelis til frostingen præcis af og vender ingredienserne forsigtigt sammen - ellers bliver frostingen tynd og kan ikke sprøjtes op. Kagerne er bastante, fordi de laves med smeltet smør. Foretrækker du dem mere luftige, kan du i stedet piske blødt smør og sukker sammen med en håndmixer - og fortsætte opskriften derfra. Det er fordel at lade safranen udbløde ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16184 kJ / 3868 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1520 kJ / 363 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 43,3 % 38,7 g
Fedt: 51,3 % 21,1 g