Påskemuffins

Nemme påskemuffins pyntet med frosting og påskeæg. Her er vores version af en nem og fin påskekage: svampede chokolademuffins med flødeostfrosting med citron🍋 Pynt muffins med påskeæg, drys flormelis og server de fineste påskemuffins til påskens kaffebord.

Ingredienser
Frosting
200 g Flødeost | |
---|---|
Gul pastafarve | |
1 tsk Friskpresset citronsaft | |
Evt. safran | |
50 g Flormelis (ca. 1 dl) |
Muffins
175 g Smeltet smør | |
---|---|
225 g Sukker (ca. 2½ dl) | |
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl) | |
2 tsk Vaniljesukker | |
1 dl Madlavningsfløde | |
2 Æg | |
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl) |
Pynt
Dragé påskeæg | |
---|---|
Flormelis |
Sådan gør du
Frosting
Muffins
Det er meget vigtigt, at du måler flormelis til frostingen præcis af og vender ingredienserne forsigtigt sammen - ellers bliver frostingen tynd og kan ikke sprøjtes op. Kagerne er bastante, fordi de laves med smeltet smør. Foretrækker du dem mere luftige, kan du i stedet piske blødt smør og sukker sammen med en håndmixer - og fortsætte opskriften derfra. Det er fordel at lade safranen udbløde ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16184 kJ / 3868 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1520 kJ / 363 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,4 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 38,7 g |
Fedt: | 51,3 % | 21,1 g |