Påskereder med blødkogte æg

2 timer 5 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Påskereder med blødkogte æg

Blødkogte æg - som jo faktisk er blødbagte æg, da æggene er bagte er en oplagt ide at sætte på morgenbordet, når I er mange. Påskereder med æg er em både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på - så er der portionsanrettet æg og nybagt brød. Brødet er let og luftigt, hytteosten i dejen giver en skøn konsistens og purløg passer bare så godt til det blødkogte æg. Prøv påskerederne (også når det ikke er påske) - de skal nok vække begejstring!

Ingredienser

20 g Smør
2 dl Mælk
25 g Gær
50 g Hytteost
1 tsk Groft salt
½ spsk Sukker
½ dl Klippet purløg
½ dl Hakket persille
½ dl Sesamfrø
150 g Sigtemel (ca. 3 dl)
200 g Hvedemel (ca. 3¼ dl)
Sammenpisket æg - til pensling
Flagesalt
8 Hele æg

Tilbehør

Koldt smør og purløg

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage) og slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle.
  • Sæt påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl rederne med æg og drys med salt.
  • Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min ved 200° - traditionel ovn.
  • Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen i ca. 10 min - så er æggene blødkogte.
  • Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.
  • Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle.
  • Fordel påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl rederne med æg og drys med salt. Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min ved 200° - traditionel ovn. .
  • Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen i ca. 10 min - så er æggene blødkogte.
  • Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.

Du kan også koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder. I stedet for at lave påskereder kan du forme dejen til 2 lange flutes.

Kan fryses uden æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9311 kJ / 2225 kcal

Næringsindhold pr. 100g

827 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 19,2 % 9,3 g
Kulhydrat: 50,8 % 24,7 g
Fedt: 30 % 6,7 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/paskereder-med-blodkogte-ag/