Påskereder med blødkogte æg
&format=webp)
Blødkogte æg - som jo faktisk er blødbagte æg, da æggene er bagte er en oplagt ide at sætte på morgenbordet, når I er mange. Påskereder med æg er em både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på - så er der portionsanrettet æg og nybagt brød. Brødet er let og luftigt, hytteosten i dejen giver en skøn konsistens og purløg passer bare så godt til det blødkogte æg. Prøv påskerederne (også når det ikke er påske) - de skal nok vække begejstring!
Ingredienser
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
50 g
Hytteost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Sukker
|
|
½ dl
Klippet purløg
|
|
½ dl
Hakket persille
|
|
½ dl
Sesamfrø
|
|
150 g
Sigtemel (ca. 3 dl)
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
|
Sammenpisket æg - til pensling
|
|
---|---|
Flagesalt
|
8
Hele æg
|
---|
Tilbehør
Koldt smør og purløg
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder. I stedet for at lave påskereder kan du forme dejen til 2 lange flutes.
Kan fryses uden æg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 9,3 g |
Fedt: | 6,7 g |
Kulhydrat: | 24,7 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
