Pasta med basilikumsauce
45 min

Pasta med basilikumsauce

Pasta med basilikumsauce er en rigtig lækker, fedtfattig vegetarisk ret. Pastaen serveres med broccoli og den velsmagende basilikumssauce passer perfekt hertil.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med basilikumsauce

Pasta med basilikumsauce er en rigtig lækker, fedtfattig vegetarisk ret. Pastaen serveres med broccoli og den velsmagende basilikumssauce passer perfekt hertil.

Antal portioner
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 liter friske basilikumblade og bløde stilke - 1 stor potte
  • 4 dl kviste af kruspersille
  • 25 g pinjekerner
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 1½ spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g lyst brød

Fremgangsmåde:

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af vandet og fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Kom flødeblandingen i et blenderglas sammen med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg, eddike og salt. Blend ved langsomste hastighed i ca. 20 sek. Smag basilikumsaucen til - den skal være stærk og salt.

Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tilsæt broccoli og lad den koge med de sidste 3 min. af kogetiden. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pasta og broccoli til afdrypning i et dørslag. Kom pasta og broccoli tilbage i gryden, tilsæt basilikumsauce og vend godt rundt. Hæld retten i en stor, varm skål og server straks sammen med ost.

Tip

Basilikumsaucen kan tilberedes med smuttede mandler i stedet for pinjekerner og med 1 spsk hvidvinseddike i stedet for balsamicoeddike.

Tips

Basilikumsaucen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %
Print