Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo
45 min

Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo

Prøv pasta på en ny måde! Blomkål og chorizo klæder hinanden i denne cremede pastaret, der oven i købet er nem at lave.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med blomkålscreme og stegt chorizo

Prøv pasta på en ny måde! Blomkål og chorizo klæder hinanden i denne cremede pastaret, der oven i købet er nem at lave.

Antal portioner

Blomkålscreme

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 400 g blomkål i grove stykker
  • 2 spsk friske timianblade
  • 4 dl vand
  • 1 tsk koncentreret kyllingefond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g pastapenne
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Blomkålscreme

Lad olien blive godt varm i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg, blomkål og timian i ca. 2 min. Tilsæt vand og kog blomkålen, ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til blomkålen er mør. Tilsæt fond, fløde, citron, salt og peber og kog i yderligere ca. 5 min. Blend blomkålsblandingen med en stavblender til den er jævn. Smag til.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen, og hold den varm.

Rist chorizo skiverne i en tør pande ca. 4 min. - vend af og til. Skær det ristede brød i grove stykker.

Ved serveringen

Vend den afdryppede pasta sammen med blomkålscremen og anret det i dybe tallerkener sammen med chorizo og ristet brød. Drys med mandler, revet ost og persille. Server straks evt. sammen med ekstra revet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 42 %
Print