Pasta med butternutsquash
Her får du opskriften på en smagfuld og fyldig pastaret, der både er nem og hurtig at lave. Denne pastaret er lavet med en spicy pastasauce på bagt butternutsquash og hytteost, som blendes sammen til en cremet sauce. Butternutsquash, løg og hvidløg får en skøn karamellisering, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. I denne opskrift er saucen lavet på butternutsquash, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx tomater, peberfrugt eller broccoli - alt efter, hvad der er i sæson. Retten toppes med saltede mandler, lidt parmesanost og frisk timian.
Ingredienser
|
300 g
Butternutsquash
|
|
|---|---|
|
1
Løg
|
|
|
2
Fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
10 stilke
Blød frisk timian
|
|
3 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
4 tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Tørret fuldkornspasta
|
|
125 g
Hytteost
|
|---|
|
25 g
Hakkede saltede mandler
|
|
|---|---|
|
25 g
Revet parmigiano reggiano
|
|
|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Pasta med butternut squash
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx tomater, broccoli eller gulerødder, alt efter sæson.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
134 kJ / 32 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 1,6 g |
| Fedt: | 1,1 g |
| Kulhydrat: | 3,9 g |
Hurtig og lækker pastaret med spicy sauce med bagt butternut, squash og hytteost.