Pasta med cremet tomatsauce
En dejlig pastaret med tomatsauce som bliver ekstra cremet med et lille skvat piskefløde. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny. Pasta med tomatsauce, er bare en af favoritterne på middagsbordet i mange familier. Og vil I spise grønt i hverdagen, er denne ret et godt bud. For pasta med tomatsauce er bare helt sin egen og ikke en efterligning af noget med kød. Og I for ovenikøbet ekstra grøntsager, da spaghettien er blandet med squashspaghetti.
Ingredienser
Tomatsauce
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
½ spsk
Æblecidereddike
|
|
|
1 dl
Hakkede basilikumblade
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Squash-spaghetti
|
3 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Tørret spaghetti, fuldkorn eller hvid
|
|
|
2
Grønne squash (ca. 400 g)
|
Pynt
|
Frisk basilikum
|
|---|
Tilbehør
|
Høvlet parmigiano reggiano
|
|---|
Sådan gør du
Tomatsauce
Squash-spaghetti
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vil I have ekstra smag på retten, smager det også dejligt med oliven eller pesto på toppen. Du kan bruge Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15% i stedet for piskefløde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
330 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 1,9 g |
| Kulhydrat: | 12,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.