Pasta med stegt blomkål

Pasta med stegt blomkål

30 min
Pasta med stegt blomkål er en skøn vegetarret. Pastaen bliver vendt i en cremet flødesauce, men saucen består primært af blendede bønner og kun en sjat fløde. Dertil en topping af sprødstegt blomkål med friskhed fra mynte og citron.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-stegt-blomkal/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.
Flødesauce
  • Kom fløde, bønner og bouillon i en lille tykbundet gryde. Blend med en stavblender til blandingen er ensartet.
  • Bring saucen i kog, tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.
  • Vend sauce sammen med den afdryppede spaghetti lige inden serveringen.
Stegt blomkål
  • Lad imens olien blive varm i en pande. Steg blomkålen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.
  • Tilsæt hvidløg og salt og steg i yderligere ca. ½ min.
  • Tag panden af varmen og vend mynte og citronskal sammen med blomkålen.
  • Anret spaghetti med flødesauce sammen med spinatblade i 4 skåle. Drys blomkålen over, pynt med mynteblade og server.
Energiindhold for hele retten:

12509 kJ / 2990 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 16,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 57,4 % 19,5 g
Fedt: 26,4 % 4,1 g

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
350 g Tørret fuldkornsspaghetti
Flødesauce
1 dl Piskefløde
1 dåse Skyllede, afdryppede hvide bønner, fx butter beans (ca. 240 g)
1 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Stegt blomkål
1 spsk Olivenolie
750 g Blomkål i små buketter og stokken i tern
1 Lille hakket fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
1 dl Grofthakkede mynteblade
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Skyllede babyspinatblade
Pynt
Mynteblade