Pastafad med grøntsager

Pastafad med grøntsager

45 min
Super nemt pastafad som passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Dejligt til den kødløse dag....eller server med koteletter eller pølser.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 10-12 min., til den er næsten mør. Tilsæt ærter og de 2 slags løg og kog i yderligere ca. 2 min. Tag 1 dl kogevand fra og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Kom dem i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Drys med salt og peber. Bland den ene dl kogevand og ostesaucen og hæld den over pasta og grøntsager. Dæk fadet med alufolie og bag pastafadet midt i ovnen. Fjern, efter ca. 10 min., alufolien og bag pastafadet færdigt.
  • Server det varme pastafad med drys af dild og med citronbåde, så man selv kan dryppe saft på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8151 kJ / 1948 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 65,5 % 14,7 g
Fedt: 18,6 % 1,9 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørret pasta, fx hjul
300 g
Ærter - gerne friskbælgede
200 g
Rødløg i både (ca. 400 g)
5
Forårsløg i korte stykker (ca. 200 g)
2 bundter
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet 5-peberblanding
½ tsk
Ostesauce
4 dl
Grofthakkede friske dildkviste
1 dl
Citron (usprøjtet) i både
1