Pastafad med kylling

Pastafad med kylling

60+ min
Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfast fad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag. Pastafad med kylling kan nemt blive en af de retter som familien vender tilbage til, når der er tid til at maden går i ovnen, mens I kan lave noget helt andet.
https://www.arla.dk/opskrifter/pastafad-med-kylling/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Pastafad med kylling
  • Kom pastaen i et ovnfast fad (ca. 7 x 20 x 30 cm) og bland den med bouillon, tomater, squash, løg, citronsaft og salt.
  • Tryk pastaen ned i væden og hæld mornaysaucen henover.
  • Læg kyllingelårene øverst i pastafadet, drys med salt og bag retten midt i ovnen.
  • Lad det færdige pastafad trække på køkkenbordet i ca. 10 min.
Gremolata
  • Bland persille, hvidløg og citronskal og server gremolataen som drys til pastafadet.

Du kan skifte pastaen ud med små skrubbede kartofler skåret i halve.

Energiindhold for hele retten:

10060 kJ / 2404 kcal

Næringsindhold pr. 100g

395 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,3 % 6,6 g
Kulhydrat: 44,7 % 10,4 g
Fedt: 27 % 2,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pastafad med kylling
300 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
4 dl Grøntsagsbouillon
1 dåse Hakkede tomater med chili
1 Squash i små tern
4 Hakkede løg (ca. 300 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
4 dl Let mornaysauce
6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt
Gremolata
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 Stort hakket fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)