Pastafad med kylling
&format=webp)
Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfast fad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag. Pastafad med kylling kan nemt blive en af de retter som familien vender tilbage til, når der er tid til at maden går i ovnen, mens I kan lave noget helt andet.
Ingredienser
Pastafad med kylling
300 g
Tørret fuldkornspasta, fx penne
|
|
---|---|
4 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater med chili
|
|
1
Squash i små tern
|
|
4
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
4 dl
Let mornaysauce
|
|
6
Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Gremolata
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Pastafad med kylling
Gremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte pastaen ud med små skrubbede kartofler skåret i halve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10002 kJ / 2391 kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 28,4 % | 6,6 g |
Fedt: | 26,6 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 45 % | 10,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
